30. mar 2023

Vallensbæk Kommune ruller Skolestyrken ud på alle skoler

Som en af de første kommuner i landet implementerer Vallensbæk Kommune Skolestyrken på alle deres skoler. Kommunen ønsker at ligge i top, når det kommer til børnenes trivsel.

Elevernes trivsel har afgørende betydning for at have de bedste forudsætninger for læring, lyder det i en pressemeddelelse fra Vallensbæk Kommune, der netop har indgået et samarbejde med Skolestyrken, der skal udrulles på alle kommunens skoler.

Politisk mål om at være blandt de bedste

I Vallensbæk Kommune har man et klart politisk mål om, at børnenes trivsel skal være blandt de 25 procent bedste i landet. Arbejdet med trivsel er derfor en meget vigtig del af Vallensbæks skolers faglige og pædagogiske arbejde. Derfor har kommunen valgt at investere i programmet.

Når skoletrivselsprogrammet Skolestyrken er implementeret, vil det give et fælles afsæt til at arbejde med forebyggelse og håndtering af mobning på tværs af alle skolerne i Vallensbæk, fortæller de.

”Børn skal trives, og børnene i Vallensbæk trives i store træk, har det godt og gør det godt i skolen. Men jeg er ikke tilfreds, hvis blot ét barn mistrives,” siger Vallensbæk Kommunens borgmester Henrik Rasmussen.

Vil være ’firstmovers’

Skolestyrken arbejder med skoletrivsel og mobning som to sider af samme sag. Begge dele bunder i gruppedynamikker og fællesskaber, som både elever, personale, ledelse, forældre og skolens fysiske rammer har indflydelse på. Skolestyrken henvender sig derfor til alle, der har deres daglige gang på skolen – fra pedel til skoleleder, fra indskoling til udskoling.

Vallensbæk er en af de første kommuner til at lave et samarbejde med Skolestyrken om implementeringen på alle skoler i en kommune. Og i kommunen forventer man sig meget af samarbejdet.

”Vi vil gerne være firstmovers, fordi vi tager trivslen alvorligt. Derfor går vi nu så systematisk og professionelt til værks,” fortæller borgmesteren.

I pressemeddelelsen lægger kommunen også vægt på, at der er sammenhæng mellem kommunens udviklingsstrategi, deres fokus på børn og unges mentale trivsel og Skolestyrkens helskoletilgang.

Vil du høre mere om Skolestyrken?

Kontakt os, og få en snak om, hvad Skolestyrken kan gøre for jer.