Skolebestyrelse

Vi anbefaler, at I løbende har et punkt på jeres bestyrelsesmøder, hvor ledelsen og evt. udvalgte ressourcepersoner orienterer om arbejdet med Skolestyrken.

Præsenter skolebestyrelsen for Skolestyrken:

Tryk på billedet af tidslinjen

Elevrådsrepræsentanterne kan med fordel orientere om deres møde med Skolestyrken og evt. deres arbejde med Elevrådsmissionen.

Orientér skolebestyrelsen om skolens valg af fokusområde og vis evt. udvalgte slides fra aktionsplansmødet om datagrundlaget.

Vis Skolestyrkens værktøj til trivselsfremme og orientér om processen for at udbrede værktøjet til hele skolen.
Vis Skolestyrkens værktøj til håndtering af mobning og fortæl om skolens procedure for håndtering af mobning.

Orientér om, hvordan Skolestyrken fremadrettet skal blive en del af det pædagogiske arbejde.
Drøft, hvordan skolebestyrelse og koordinationsgruppe skal sikre at opdatere jeres antimobbestrategi.

Formål

  • At samarbejde med klassens forældre om at skabe trivsel i klassen.
  • At engagere klassens forældre som rollemodeller for eleverne.
  • At få indblik i forældrenes perspektiver
  • Evt. at informere om Skolestyrken
  • Dette møde er forebyggende og egner sig ikke til klasser med pressede fællesskaber eller mobning.

Hvem

Klassens forældregruppe

Skolebestyrelsen og ledelsen har ansvaret for jeres antimobbestrategi. Vi anbefaler, at koordinationsgruppen arbejder sammen med skolebestyrelsen om at få implementeret Skolestyrkens værdier og redskaber i jeres strategi, når I har været igennem Skolestyrkens program.

Skolebestyrelsen kan lade sig inspirere af Skolestyrken i udarbejdelsen af skolenseo principper – fx princippet for skole-hjemsamarbejdet.
I den forbindelse kan I drøfte, om I vil have fælles principper for, hvordan I inddrager forældrene i trivselsarbejdet på tværs af hele skolen eller lokalt for hver afdeling eller årgang.

Når skolebestyrelsen fører tilsyn med skolens virke, kan de indhente indsigter fra Skolestyrkens rapporter med hhv. personalets og elevrådets perspektiver på skolens trivsel, som skolens kontaktperson fik tilsendt på bagkant af aktionsplanmødet. Elevrådsrepræsentanterne i skolebestyrelsen kan med fordel uddybe elevrådets perspektiver.

Skolebestyrelsen kan overveje, om de vil føre tilsyn med skolens arbejde med det valgte fokusområde eller andre begreber fra Skolestyrken.

Skolebestyrelsen kan sætte fokus på Skolestyrken i skolens skoleudviklingssamtale – fx hvordan skolen arbejder med sit fokusområde, med systematisering af trivselsfremme eller med procedurer for håndtering af mobning.

Skolebestyrelsen kan være bindeled til skolens kontakt- eller trivselsforældre.

Skolebestyrelsen kan udarbejde et princip eller retningslinjer for skolens kontakt- eller trivselsforældre, så der er klare mål og rammer for deres arbejde. I kan finde inspiration til arbejdet her.

Skolebestyrelsen kan fortælle om skolens arbejde med Skolestyrken på forældremøder.

I kan drøfte, om skolebestyrelsen vil udarbejde en folder til alle forældre med jeres principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejdet.
Skolebestyrelsen kan arrangere et forældreoplæg om Skolestyrken, som skolens ressourcepersoner eller ledelse holder. Alternativt kan I kontakte Skolestyrken om muligheden for at tilkøbe et oplæg på hej@skolestyrken.dk